Blog: sociale binding in tijden van corona

#Corona #Sociale innovatie

De coronacrisis heeft de wereld op zijn kop gezet en dwingt ons minstens 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Maar hoe steek je dan nog de koppen bij elkaar voor de innovatieve oplossingen die zo hard nodig blijven? Hoe vernieuwen we op de innovatieve vraagstukken van de toekomst, als de crisis de aandacht trekt naar het hier en nu? Prof. dr. Steven Dhondt, senior research scientist TNO, schreef voor deze website een blog met 5 afleveringen over manieren om verbinding te maken en te houden tussen werknemers en met externe partners. Laat je inspireren! 

Samenwerking topsectoren en TNO

Human Capital Topsectoren en TNO zetten in op sociale binding om bedrijven te helpen tot een nieuwe wijze van samenwerken en zakendoen te komen. We willen meer dan alleen e-mails met elkaar uitwisselen of videocalls houden. Sociale binding is nodig om ook in deze tijd tot interactie en nieuwe initiatieven te komen. Hoe komen we bij en tot elkaar in deze tijd? Om deze vraag met en voor je te beantwoorden, slaan Human Capital Topsectoren en TNO de handen ineen om verbindingen te leggen. We moeten extra creatief zijn om via nieuwe manieren met elkaar samen te werken en zaken te doen. Zodat we fysiek op afstand kunnen blijven, maar sociaal verbonden blijven.

In deze blog vind je inspirerende voorbeelden, prikkelende informatie, webinars en de handvaten die je kunnen helpen om met werknemers en partners verbonden te blijven. Heb je zelf een werkwijze of oplossing ontwikkeld en wil je die delen? Stuur die naar hca-topsectoren@ptvt.nl