Succesvolle praktijkvoorbeelden

Learning Communities zijn meer dan een goed concept. Op tientallen plaatsen in Nederland laten innovatieve bedrijven, onderwijsinstellingen en onderzoekers zien hoe het werkt in de praktijk. Bekijk de inspirerende voorbeelden uit uw sector en regio. Dit kan overal. 

Centre of Expertise Energie & Water

Campus Zeeland innoveert met dit centrum op het gebied van energietransitie, ecologie, waterkwaliteit, economie en waterveiligheid.

De Duurzaamheidsfabriek

Biedt een unieke dynamiek en faciliteiten voor innoveren, een leven lang ontwikkelen en borging van nieuwe kennis voor een nieuwe generatie professionals.

Deltaplatform

Stimuleert en faciliteert praktijkgericht onderzoek gericht op maatschappelijke uitdagingen rondom waterkwaliteit, waterbeschikbaarheid en waterveiligheid.

Fieldlab Campione

Doet onderzoek naar 100% voorspelbaar onderhoud in chemiebedrijven voor betere productiviteit, beschikbaarheid en veiligheid van productiemiddelen tegen lagere kosten.

Fieldlab Industrial Robotics

Leidt vakmensen op voor het ontwikkelen, besturen, programmeren en bedienen van gerobotiseerde machines.

Fieldlab Robohouse

Innovatieve organisaties en professionals ontdekken de mogelijkheden van cognitieve robotica. Zij ontwikkelen en testen hun software in een industriële setting.

Fieldlab Smart Welding Factory

Maakt kostenefficiënt enkelstuks productie mogelijk in Nederlandse lasfabrieken van de toekomst. First Time Right, One Piece Flow.

Greenport Horti Campus

Brengt mensen, kennis en innovatie samen voor een gezonde, vitale en duurzame toekomst voor het tuinbouwcluster West-Holland.

SEECE

Hét centre of expertise voor duurzame, betrouwbare en betaalbare elektrische energievoorziening.

Sharehouse

Is het living lab voor de toekomst van werken in warehouses in logistiek Nederland.

Smart Industry Fieldlabs

Realisatie van belangrijke ontwikkelingen in de Nederlandse maakindustrie.

Smart Makers Education

Verbetert de aansluiting tussen arbeidsmarkt en onderwijs voor smart technology in de Metropool Regio Amsterdam.