HCTS Festival Duurzaamheidsfabriek

03-11-2023

HCTS Festival Duurzaamheidsfabriek

Human Capital Festival | 3 NOV | Duurzaamheidsfabriek

Human Capital Festival 2023

Programma

Vrijdag 3 november

  • 9.00 uur    Inloop inspiratieplein
  • 10.00 uur    Opening plenair
  • 11.00 uur    Pauze inspiratieplein
  • 11.15 uur    Workshopsessies
  • 12.15 uur    Lunch inspiratieplein
  • 13.15 uur    Afsluiting plenair
  • 13.45 uur    Napraten inspiratieplein
  • 14.30 uur    Einde festival

Learning Communities is the way forward. Samenwerken in de driehoek innoveren, werken en leren vormt de aanpak om tot (arbeidsbesparende) innovaties te komen en tegelijkertijd versneld en gericht onze mensen op te leiden met de benodigde skills om de transities vorm te geven. 
Het Human Capital Festival is hét moment waarop we terugblikken op het proces van vier jaar Roadmap Human Capital Topsectoren 2020-2023, én daarbuiten en de resultaten die we hebben bereikt. Even stilstaan bij waar we nu staan en hoe het human capital vraagstuk er vandaag de dag uitziet. En kijken we natuurlijk vooruit op hoe we onze geleerde lessen kunnen toepassen en op wat er nog meer nodig is.

Sprekers

Workshops

Inspiratieplein

Bij de inloop (09.00-10.00 uur) en tijdens de lunch (12.15-13.15 uur) kun je je laten informeren en inspireren op het Inspiratieplein. Het plein is ingedeeld in drie zones:

Arbeidsbesparende innovaties
Je komt hier onder meer verschillende robots tegen (van industriële robots, tot humanoïde zorgrobots), je kunt virtueel lassen met Augmented Reality en kennismaken met nieuwe beroepen in Virtual Reality. 

Tools en instrumenten
Vier jaar Human Capital Agenda Topsectoren heeft veel tools en instrumenten opgeleverd. Op het Inspiratieplein kun je zien en ervaren hoe handig en waardevol die zijn. Laat je informeren over en/of ga zelf aan de slag met de Actiescan, de Arbeidsmarktmonitor, de Ontwikkelkaart, het Handboek Learning Communities en de Nederlandse AI-cursussen.

Learning Communities
In deze zone maak je nader kennis met het netwerk Learning Communities en stellen enkele inspirerende Learning Communties zich voor. Als gastlocatie en Learning Community van het eerste uur is natuurlijk ook de Duurzaamheidsfabriek (www.duurzaamheidsfabriek.nl) vertegenwoordigd en kun je leren van de lessen van BUS-NL (https://buildupskillsnederland.nl/projecten/bus-nl/) van de afgelopen jaren . Tijdens de lunch kun je je ook laten rondleiden in de Duurzaamheidsfabriek.

Locatie: Duurzaamheidsfabriek

De locatie voor het event is de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht, zelf een Learning Community van het eerste uur. De vierde verdieping van de Duurzaamheidsfabriek is volledig ingericht voor ontmoeting en kennisdeling. Rondom de Duurzaamheidsfabriek, op de zogenaamde Smart Campus Leerpark, zijn ook andere learning Communities, zoals het Drechtsteden Innovatie Centrum (DOC) en het zorginnovatiecentrum INNOW.
De locatie heeft eigen parkeergelegenheid en is goed bereikbaar met het OV.
https://www.duurzaamheidsfabriek.nl/contact-route/route/

Speciaal voor: Betrokkenen bij Learning Communities en/of Topsectoren uit onderwijs, bedrijfsleven, onderzoek; betrokkenen (Human Capital) Topsectoren en andere geïnteresseerden.

Uitzending van TKI Offshore Energy LIVE (Topsector Energie) over 'my colleague is a robot'." Opgenomen in het decor de Duurzaamheidsfabriek; een van de learning communities van het eerste uur. 
Interesse? We verzorgen tijdens het festival een rondleiding!