'FlexBat meets FLEXINet': Adding intelligent flexibility to the distribution grid

In de maand oktober organiseert de nationale Learning Community Systeemintegratie samen met de Topsector Energie de 'Maand van de Systeemintegratie'. Tijdens deze maand organiseren verschillende kennisinstellingen events waarvoor we je van harte uitnodigen. Tijdens deze events komen diverse vraagstukken van systeemintegratie aan bod.

Meld je hier aan.

Flexibiliteit in een duurzaam energiesysteem staat centraal. Hoe meer hernieuwbare energie we gebruiken, hoe flexibeler ons totale systeem moet zijn. Verschillende manieren van energieopslag zullen daarbij een cruciale rol spelen. In samenwerking met verschillende onderzoekers en de Topsector Energie, organiseert TU Delft op 18 oktober een workshop over het belang van flexibiliteit voor een snellere energiesysteemintegratie.

Twee verschillende projecten die aan dit onderwerp werken, FlexBat en FLEXINet, zullen worden gepresenteerd door Marco Stecca en Prof. Pavol Bauer. Daarnaast kun je deelnemen aan lezingen over de integrale thema's flexibiliteit en energieopslag. We zullen de dag afsluiten met een drankje en een optionele rondleiding door de Green Village.

Program
9:00 Welcome with tea, coffee and pastry
9:15 Welcome by Marjan Kreijns and Pavol Bauer
9:25 Keynote Mart van Bracht, Topsector Energie, Systeemintegratie
9:45 Presentation FlexBat by Marco Stecca
10:30 Discussion
10:45 Coffee Break
11:00 Presentations FlexiNet by Pavol Bauer, Joel Alpizar-Castillo, and Siddhesh Shinde
12:00 Discussion
12:30 Lunch Co-creation (Green Village)
13:00 Optional tour Green Village and ESP Lab