HCTS High impact event

22-10-2021

HCTS High impact event

Topsectoren gaan voor vrouwen in techniek | Terugblik Hacking Women into Tech op 22 oktober

Terugblik ‘Hacking Women into Tech’ 22 oktober

Op 22 oktober trapten de Human Capital Topsectoren en de Topsector Hightech Systemen & Materialen het thema 'Meer vrouwen in techniek' af met een speciaal evenement op de BIC-campus in Eindhoven, in de ochtend en begin van de middag in de vorm van een dagvullende Hackathon. Acht teams van Hackers werkten hier aan ideeën en plannen om meer meiden en vrouwen te enthousiasmeren om in de technologie en ict-sectoren te komen werken. Vlak na de lunch werden de Hackers vereerd met een bezoek van Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Vlak daarna volgde een ander hoogtepunt van de dag: de Hackers mochten hun ontwikkelde plannen en ideeën namelijk pitchen voor een heuse Dragons' Den. De Dragons die hierin plaats hadden kunnen de ideeën van Hackers verbinden aan middelen en financiering, zodat ze ook echt in actie omgezet worden.

Aftermovie

De gepitchte ideeën

Een overzicht van de ideeën die de Hackers tijdens de Dragons' Den hebben gepitcht kun je hier vinden.

Informatie voor de pers

Voor publicatie bij het persbericht kunnen we je desgewenst een selectie van foto's van het evenement en het videobestand van de aftermovie toesturen. Neem in dat geval even contact op met hca-topsectoren@ptvt.nl. We sturen je de informatie graag toe.

Waarom is actie nodig op dit thema?

Net als in vele landen om ons heen, zijn vrouwen en meiden nog altijd sterk ondervertegenwoordigd in de Nederlandse technologische sector. Dit is een uitdaging voor alle Topsectoren, want de technologische industrie is de motor van de Nederlandse economie. Daarnaast is technologie de sleutel tot het oplossen van de maatschappelijke uitdagingen waarvoor we nu staan. Maar door het nijpende tekort aan technisch personeel  komt de bijdrage hieraan in gevaar. Het zijn de mensen en dus ook vrouwen en meiden, die de investeringen kunnen omzetten in nieuwe technologieën en producten. Een goed opgeleide beroepsbevolking is nodig. Hieraan kunnen vrouwen en meiden een belangrijke en waardevolle bijdrage leveren.

Nieuws-en persberichten

28 oktober 2021 Persbericht: 8 uur hacken voor meer vrouwen in techniek

28 oktober 2021 Nieuwsbericht: 8 uur hacken voor meer vrouwen in techniek

11 oktober 2021 Nieuwsbericht: Topsectoren gaan voor vrouwen in techniek

Fotogalerie