Human Capital Topsectoren

06-05-2020

Human Capital Topsectoren

Human Capital Topsectoren

06-05-2020

Human Capital Topsectoren

Human Capital Topsectoren

Voldoende mensen met de juiste kennis en kwaliteiten, ons menselijk kapitaal, is essentieel om de maatschappelijke opgaven van Nederland te beantwoorden. Mensen die een leven lang ontwikkelen: voor een diploma, in het werk en om te innoveren. Om dit te bereiken is een sterke verbinding tussen leren, werken en innoveren - en daarmee een nauwe samenwerking tussen bedrijfsleven, onderzoek en onderwijs - onmisbaar. In de gezamenlijke Roadmap Human Capital Topsectoren 2020-2023 bundelen de tien Nederlandse Topsectoren hun krachten om dit te realiseren. Op deze website leest u meer over drie coronogerelateerde projecten van Human Capital Topsectoren.  Wilt u weten wat Human Capital Topsectoren nog meer te bieden heeft? Neem dan een kijkje op www.topsectoren.nl/human-capital.

Informatie en inspiratie in coronatijd

Terwijl we innoveren met oog voor de toekomst, stelt de huidige crisis iedereen voor grote uitdagingen in het hier en nu. Hoe kan ik door met mijn werk en/of bedrijf? Hoe blijf ik in contact met collega’s en samenwerkingspartners? Hoe blijf ik mijn innovatieve werk en samenwerking invullen in een tijd waarin ook vele andere zaken om aandacht vragen?

Human Capital Topsectoren zet zich in om u bij deze vragen op het snijvlak van innovatie en menselijk kapitaal te ondersteunen. De komende tijd delen wij op deze website inspirerende voorbeelden, praktische informatie, webinars en blogs binnen onderstaande drie thema’s waar u uw voordeel mee kunt doen. Hopelijk helpen we u en uw partners hiermee nog beter de uitdagingen van deze crisis het hoofd te bieden.

Werkgroepen Learning Communities starten binnenkort

Eind 2020 is een voortvarende start gemaakt met het netwerk Learning Communities. In de online bijeenkomst (26 november) presenteerden zich twee groepen: Kennisbasis en Instrumenten. De werkgroepen gaan binnenkort van start. 

De werkgroep Kennisbasis gaat het concept Learning Communities van een steviger en breder gedeelde kennisbasis voorzien. De werkgroep Instrumenten gaat instrumenten die de ontwikkeling van learning communities bevorderen beter ontsluiten, verder ontwikkelen en de toepassing ervan versnellen. 

Deelnemen
Inmiddels hebben zich enkele tientallen deelnemers aangemeld. Aanmelden is nog mogelijk. Ga voor meer informatie naar de website van Regieorgaan SIA.

Netwerk Learning Communities succesvol van start

Met een succesvol webinar over learning communities met bijna 100 deelnemers, is het Netwerk Learning Communities van start gegaan. Gezamenlijk werken zij aan de kennisbasis en bruikbare tools voor het ontwikkelen van learning communities. 

De Nederlandse Topsectoren, NWO en Regieorgaan SIA stimuleren de ontwikkeling van learning communities. Tijdens het webinar op 26 november hebben zij kennis en inzichten gedeeld. Het netwerk brengt de werelden van onderzoek, bedrijfsleven en onderwijs samen voor een optimale verbinding van leren, werken en innoveren.
Meer informatie op de website van Regieorgaan SIA.

Ook in coronatijd grote vraag naar goed opgeleide ICT’ers

De coronacrisis treft veel sectoren, nu al vaak met verlies van banen tot gevolg. Toch blijft onder andere de ICT-sector springen om meer en goed opgeleid personeel. Dat blijkt uit de cijfers van het Arbeidsmarktonderzoek ICT dat mede op initiatief van de topsectoren is gehouden. Lees meer

NWO call Learning communities als innovatieversneller

NWO heeft sinds kort de call Human Capital: Learning communities als innovatieversneller geopend. Deze call verwerft fundamentele en praktijkgerichte kennis over de bijdrage van learning communities aan het versnellen van innovatie. Het onderzoek richt zich op learning communities binnen Energietransitie & Duurzaamheid, Gezondheid & Zorg en/of ICT. Tijdens het webinar wordt aandacht besteed aan deze call.

Contact

Vragen of meer informatie? Neem contact op met Human Capital Topsectoren via hca-topsectoren@ptvt.nl.

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel via WhatsApp