Innovatiecafe Circulariteit in de Tuinbouw (Greenport Aalsmeer)

De hele wereld heeft het over circulaire economie en kringlooplandbouw, maar is er ook zoiets als circulariteit in de tuinbouw? Is het mogelijk om alle materiaalstromen op een of andere manier te hergebruiken? Iedere tuinder recirculeert zijn water, maar wat kan er nog meer? En wat betekent dit in de praktijk?

In het tweede online innovatiecafé 'Circulariteit in de tuinbouw' op donderdag 25 november zet Greenport Aalsmeer wederom een aantal partijen in het zonnetje die met circulaire processen in de tuinbouw bezig zijn. Draaide het tijdens het 1e café om bioplastics, dit keer staat de plant centraal: van het maken van nieuwe producten uit organische reststromen tot aan het halen van biologische meststoffen uit de planten zelf.

Dit innovatiecafé wordt uitgezonden vanuit het Living lab Circulaire Tuinbouw in Bleiswijk. U kunt het innovatiecafé achteraf ook terug kijken via het YouTube kanaal van Greenport Aalsmeer.

Sprekers
Dewi Hartkamp - programmamanager bij Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN)
Peter Oei - programmamanager bij Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN)
Matthijs Dijkshoorn - directeur van Dijkshoorn Recyling
Peter Klein - directeur bij Biota-Nutrients

Datum: donderdag 25 november
Locatie: online
Tijdstip: 15.00 - 16.15 uur
Aanmelden: kan t/m maandag 22 november via deze pagina o.v.v. naam, bedrijf en e-mailadres. Na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging van uw deelname. Een dag van tevoren ontvangen de deelnemers aan de livestream een link waarmee zij op donderdag 25 november kunnen deelnemen aan dit innovatiecafé.